Нова Фейсбук измама! Софиянци доят закъсали бургазлийки

  • 19 ноември 2017 20:21

  • 24179
  • 2
Нова Фейсбук измама! Софиянци доят закъсали бургазлийки
© gettyimages (архив)

Две бургазлийки изпищяха от един и същ виртуален кандидат-любовник, пише Бургасинфо.

Мъжът се подвизава във Фейсбук с профил Михаил Йорданов и представя се за 40-годишен бизнесмен и замайва главите на дами на около 50 години. Казановата живее в София по данни от профила му, но искал запознанство и сериозна връзка с дама от Бургас, тъй като имал къща в Поморие и често пътувал.

В петък той обещал на всяка от тях да й дойде на гости привечер. Те не знаели, че си пишат с един и същ мъж и радостно споделили една с друга, че очакват виртуалния си любим. Към 15 часа телефонът на едната звъннал и Михаил с притеснен глас й казал, че спрял на бензиностанция край Пазарджик, но установил, че си забравил портмонето от бързане да се срещне с любимата. Имал пари в Поморие, но сега не можел да зареди бензин. Можела ли да му помогне и да му прати сто лева по куриерска фирма, а той като пристигне, ще й ги върне.

Едната веднага изтичала да му изпрати стотачката, а в това време другата получила същото обаждане. Но понеже нямала сто лева в себе си и не знаела как се пращат, звъннала на приятелката си да я пита. Така установила, че и от двете е поискана една и съща сума, а после и че името на обожателя, което криели една от друга, съвпада.

"Изобщо не се сетих, че като си е забравил портфейла, най-вероятно там е и дебитната му карта и няма с какво да изтегли парите на бензиностанцията", обясни едната потърпевша. Другата се измъкнала без да плати, но с тежка рана в сърцето.

На другия ден и двете видели, че профилът Михаил Йорданов е изтрит. Колко са измамените бургзлийки, никой не знае. Нищо чудно да е пътувал при 20 жени едновременно, а най-вероятно не е пътувал изобщо.

Схемата е печеливша, прибираш едни две хилядарки за бензин, а после започваш да омайваш дами от Варна или Пловдив, или Русе. А за сто лева никоя няма да се оплаче, защото ще се срамува, пък и сумата е малка, за да започне разследване, смятат опарилите се приятелки. В събота те установили, че Михаил си е изтрил профила, а при позвъняване телефонът му отговаря - няма такъв номер.

Жени, пазете се от мошеници, призовават самотните приятелки.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
24179 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2017.12.08 | 14:41

2
Интересно ми е къде са сега коментиращите за "циганите", нали бяхте на всяка манджа мерудия, кажете нещо сега за българите де !
Dildo Baggins

2017.11.20 | 09:39

1
Facebook is A Suck's

Добави коментар

Водещи новини