Папа Франциск: Помощта за бедните е "паспортът към рая"

  • 19 ноември 2017 13:35

  • 998
  • 2
Папа Франциск: Помощта за бедните е "паспортът към рая"
© pixabay.com

Помощта за бедните е "паспортът към рая" за християните, заяви днес папа Франциск на литургия в базиликата "Свети Петър" в присъствието на хиляди бедни хора - бездомни, бежанци и безработни, пристигнали с помощта на благотворителни организации от цяла Европа.

Франциск отбеляза за първи път Световния ден на бедните, нов католически празник, който той обяви след закриването на Годината на милосърдието, съобщиха световните агенции.

"Бедните са тези, които откриват за нас пътя към небето; те са нашият паспорт за рая. За нас е евангелски дълг да се грижим за тях", каза Светият отец. Той осъди безразличието към бедните като голям грях и каза на вярващите, че не е достатъчно да не вършат зло през живота си и да се придържат единствено към Божиите заповеди, а да помагат на хората в нужда.

По време на службата папата бе асистиран от 12 души - мигранти, бездомни и безработни, а една от молитвите беше прочетена от сирийски бежанец.
След месата Франциск организира обяд в залата за аудиенции на Ватиканския дворец за 1200 бедни. Останалите ще обядват в няколко от ватиканските семинарии.
Франциск, който нарича себе си "обикновен свещеник", заяви след избирането си за папа, че иска да ръководи "бедна църква за бедните", припомни АФП.

Последвайте канала на

Нора Виткова
998 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
и това го казва

2017.11.20 | 08:19

2
един масон и целуващ ръцете на чифутите.
рая и ада са богатсво и бедност тук на земята

2017.11.19 | 19:09

1
''10 Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни ЗАМИСЪЛ, ни ЗНАНИЕ, ни мъдрост в гроба гдето отиваш.'' Библия Еклс 9:10 папата и всички църкви са лъжа и мерзост

Добави коментар

Водещи новини