Здравният министър изказа съболезнования към близките на жертвите от катастрофата

  • 18 ноември 2017 10:44

  • 4180
  • 0
Здравният министър изказа съболезнования към близките на жертвите от катастрофата
© Булфото

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през изказва своите съболезнования към семействата и близките на загиналите при тежката катастрофа, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Ананиев благодари на екипите на спешната помощ в Ловеч и към медиците от МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов"- Ловеч, от Военномедицинска академия - София, ВМА Плевен, УМБАЛ "Д-р Георги Странски"- Плевен и болница "Лозенец" за навременната и компетентна реакция.

Деветнадесет души са пострадалите от катастрофата на разклона за с. Микре, като в Ловеч са хоспитализирани деветима пациенти - всички те са в добро общо състояние и остават под медицинско наблюдение. Болницата е информирала министъра, че няма нужда от допълнителна доставка на лекарства и консумативи.

В болница "Лозенец" са настанени две жени в критично състояние. Те са в реанимация, като целта е да бъдат стабилизирани, за да се пристъпи към оперативни интервенции в началото на седмицата.

Трима пострадали са настанени във ВМА, като тежко остава състоянието на 66-годишна жена с травми в областта на лицевия череп. Към момента пациентката е на апаратно дишане и предстои поредна операция. Друга жена е с множество счупвания, но е в стабилно състояние, на нея също и предстои операция, както и на 74-годишен мъж, който е бил приет с голяма рана на скалпа, но сега е в стабилно състояние.

Във ВМА Плевен е приет един пациент - 43-годишен мъж с външни травми без счупвания с високо кръвно, а други четирима пациенти са хоспитализирани в университетската болница в града. И четиримата пациенти са в стабилно, но тежко състояние.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
4180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини