Бомбени заплахи вдигнаха на крак полицията във Флоренция, Милано и Ливорно

  • 18 ноември 2017 07:36

  • 3939
  • 1
Бомбени заплахи вдигнаха на крак полицията във Флоренция, Милано и Ливорно
© pixabay.com

Две отделни бомбени заплахи бяха обявени днес във Флоренция и Милано, а при третата в Ливорно полицията откри самоделни взривни устройства в автомобил, спрян за рутинна проверка, предаде АНСА, цитирана от ДПА.

В Милано сапьори бяха извикани в близост до сградата на градския съд, където бил забелязан предмет, наподобяващ граната. Предметът се оказал мелничка за марихуана.

Подозрителен розов куфар бе изоставен на площад "Дуомо" във Флоренция, край градската катедрала. След временна евакуация на района, посещаван от много туристи, експерти извършиха контролирана експлозия на куфара.

В Ливорно, пристанищен град на 90 км западно от Флоренция, органите на реда намериха на задната седалка на кола чанта с четири самоделни бомби за дистанционно детониране. Шофьорът е местен жител с криминално минало, но вероятно без връзки с терористична организация, казаха от финансовата полиция. Според съобщението й притежателят на опасния товар е обвинен в притежание на взривни вещества и е поставен под домашен арест.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3939 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.18 | 10:03

1
Пеньо, от къде го засмука тоя гриндер бе, или и ти ги ползваш тези машинки.

Добави коментар

Водещи новини