Хеликоптерът на аржентинския президент кацна аварийно

  • 18 ноември 2017 07:25

  • 2248
  • 0
Хеликоптерът на аржентинския президент кацна аварийно
© pixabay.com

Хеликоптер, в който пътуваха аржентинският президент Маурисио Макри и семейството му, извърши аварийно кацане в североизточната част на страната тази вечер, дължащо се на силния вятър, предаде Франс прес.

Хеликоптерът кацна в частен имот, намиращ се между град Мар дел Плата и град Чападмалал, където президентът планираше да прекара уикенда. Понеделник е официален празник в Аржентина. Макри, съпругата му и шестгодишната им дъщеря пристигнаха със самолет в Мар дел Плата, откъдето продължиха към крайната дестинация с хеликоптер. Поради силният вятър, принудил пилота да приземи хеликоптера, последният етап от пътуването им премина с официален автомобил.

Макри ще следи от Чападмалал издирването на подводницата от аржентинските военноморски сили с 44 души екипаж, контактите с която са прекъснати от сряда. Министърът на отбраната Оскар Агуад прекъсна посещението си в Канада, за да следи лично издирването на дизеловоелектрическата подводница "Сан Хуан".

Тази вечер аржентинският флот обяви, че разширява зоната на издирването и в него ще се включи допълнителна техника, предаде ТАСС. Към зоната на издирването се е насочил самолет С-130 на аржентинските военновъздушни сили. В операцията ще се включи и самолет на американската Национална агенция по аеронавтика и изследване на космическото пространство, който се намираше в южния аржентински град Ушуая.

Говорител на аржентинското министерство на отбраната заяви, че основната версия за причината за загубата на контакт с подводницата е проблем със средствата за комуникация. Той подчерта, че екипажът не е изложен на опасност от задушаване, защото се смята, че подводницата е на повърхността.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини