Осем души са транспортирани в болници в София и Плевен след тежката катастрофа край село Микре

  • 17 ноември 2017 21:27

  • 9480
  • 0
Осем души са транспортирани в болници в София и Плевен след тежката катастрофа край село Микре
©

Осем души са транспортирани в болници в София и Плевен след тежката катастрофа станала днес, малко преди 13.00 ч., на главния път София - Варна, край ловешкото село Микре, съобщиха от болницата в Ловеч.

Там бяха приети 19 пострадали от инцидента, при който загинаха девет човека. Петима от ранените ще бъдат лекувани в столицата, а трима в Плевен.

В ловешката болница остават осем от пострадалите.

Кметът на община Перник Вяра Церовска ги посети и каза пред журналисти, че в понеделник /20 ноември/ в града ще бъде обявен ден на траур. "Това е много, много сериозна трагедия за целия глад. Ще осигурим транспорт, ще помогнем за погребенията, ще посетим пациентите, които се транспортират в болниците в София и Плевен, ще бъдем до тях до възстановяването им. За тези, които ще трябва да се приберат с линейки до Перник, ще осигурим такива", допълни Церовска.

В болницата в Ловеч пристигна и собственикът на транспортната фирма, в чийто автобус е пътувала групата - Юлиян Борисов. Той каза, че автобусът е бил в перфектно състояние. По думите му шофьорът работи във фирмата отскоро, но вози само екскурзии и е опитен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини