Всеки ден 50 жени в Европа умират заради насилие

  • 17 ноември 2017 18:06

  • 4390
  • 0
Всеки ден 50 жени в Европа умират заради насилие
© Pixabay

27 процента от анкетираните в проучване на агенция "Афис" заявяват, че домашното насилие по отношение на жените е оправдано, защото те го заслужават. 54 на сто от включените в проучването смятат, че водената в България политика благоприятства равния статут на жените, съобщи БНР.

Отдавна е известна статистиката, че всяка четвърта жена в България е подложена на насилие. Новото проучване затвърждава данните за негативното отношение на мъжете към жените и за физическите, и психическите травми, които претърпяват жените. 84% от анкетираните заявяват, че насилието е недопустимо и трябва да бъде наказано. ба

Адвокат Милена Кадиева от "Джендър алтернативи" в град Пловдив: "Само за миналата година в нашия офис са предоставени 558 консултации на жени и деца, пострадали от домашно насилие, а в Районни съд бяха образувани 241 дела и това се отнася само за Пловдив".

Илияна Стойчева, президент на Българската платформа към Европейското женско лоби допълни: "Всеки ден 50 жени в Европа умират заради насилие, което са понесли от своя партньор, от своя съпруг, от своя работодател, от случаен минувач на улицата".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини