Прокуратурата в Свиленград обвини иракски гражданин за незаконно преминаване на границата

  • 17 ноември 2017 17:03

  • 1337
  • 0
Прокуратурата в Свиленград обвини иракски гражданин за незаконно преминаване на границата
©

Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняем иракския гражданин Ако М. на 34 г. гражданин на Ирак за незаконно влизане в страната ни през границата. Освен това деянието е извършено повторно, съобщи пресцентърът на Пловдивската апелативна прокуратура.

Ако М. е влязъл нелегално от Гърция с лодка в района на село Генералово, община Свиленград. С него са били още 12 негови сънародници, които са били водени от турски гражданин по целия маршрут от територията на Турция през Гърция до България. Групата е продължила след свалянето и на брега към землището на селото, където е била установена от гранични служители, уточняват от държавното обвинение.

По делото е било установено, че обвиняемият Ако М. е бил осъждан през март 2017 година от Районен съд - Свиленград за същото престъпление. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура - Свиленград ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него, сочат от прокуратурата.

В Районна прокуратура-Свиленград са образувани и 12 бързи производства спрямо иракските граждани за това, че влезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта - престъпление по чл.279 ал.1 от Наказателния кодекс. Разследването по случая продължава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини