Бизнесът иска спешно дигитализация, достъп до пазари и квалифицирана работна ръка

  • 17 ноември 2017 15:55

  • 1397
  • 3
Бизнесът иска спешно дигитализация, достъп до пазари и квалифицирана работна ръка
© Pixabay

Представители на малкия и средния бизнес поискаха от българските и европейските власти спешни мерки за развитието на предприемачеството, които да бъдат приети по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Това съобщиха от Обединени бизнес клубове, цитирани от БТА.

Бизнесът е написал най-важните си пет приоритета и ги е изпратил чрез официална декларация. Това е станало по време на Национален бизнес форум 2017, открит от министъра на икономиката Емил Караниколов.

Предприемачите са поискали осигуряване на повече средства за внедряване на иновации и високи технологии в производството и услугите; дигитализация във всички сфери на обществено-икономическия живот; подпомагане достъпа до пазари, алтернативно финансиране и квалифицирана работна ръка; популяризиране на програмите за финансиране, директно управлявани от ЕК и осъществяване на адекватни промени в българското законодателство, свързани с осигуряване на принципа "Second chance" за МСП.

"Ние - представителите на малкия и средния бизнес, сме важните за икономиката, защото ние сме основните данъкоплатци. Затова ние ще контролираме дали всички наши искания ще бъдат направени, ще искаме отчетност от властите и няма да спрем да се борим за интересите на МСП в България", е заявил по време на форума председателят на ОБК Веселин Халачев.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1397 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.18 | 03:36

3
Не виждам заплатите да са приоритет, бизнеса само иска без да дава.

2017.11.18 | 03:36

2
Това ако ми е бизнес,то аз съм космонавт ...Жалки отрепки които вечно изискват,а в замяна нищо не дават
karo

2017.11.18 | 03:36

1
Пазарна икономика!? Ко? Не!

Добави коментар

Водещи новини