Раздават учебни помагала на турски в Шумен

  • 17 ноември 2017 14:49

  • 7131
  • 1
Раздават учебни помагала на турски в Шумен
© Булфото

Министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 лично е разпоредил проверка по сигнал, че в основни и средни училища в Шумен се разпространяват учебни помагала на турски език.

Те се раздавали на деца от 1 до 8 клас. Министърът е поискал обяснение на директорите на въпросните училища. По думите му притеснителното е, че помагалата се раздавали от офис на политическа партия, а това било недопустимо.

Пред журналисти в Бургас Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 каза, че са ясни издателите на учебните помагала. Чакам проверката да завърши, добави той.

Министърът пристигна в морския град за работна среща, която проведе по-рано днес с кмета Димитър Николов, директори, учители и специалисти от общини в Бургаска област. На нея министърът информирал, че ресорното министерство е предвидило да предостави допълнителни средства на математическите гимназии в страната за оборудване на кабинети по природни науки и математика, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.28 | 06:59

1
България скоро ще бере горчивите плодове на ДПС-ДОСТ-Турция .Кой ще носи отговорността ,кой ще отговаря пред конституцията без съд и присъда .

Добави коментар

Водещи новини