Парламентът поиска от кабинета отчет за дейностите за преодоляване на демографската криза

  • 17 ноември 2017 14:24

  • 1252
  • 0
Парламентът поиска от кабинета отчет за дейностите за преодоляване на демографската криза
© Булфото

Парламентът възложи на Министерския съвет в срок до 30 ноември 2017 г. да внесе в Народното събрание годишен отчет за 2016 г. за изпълнение на Актуализираната национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България /2012 - 2030/. Това решиха депутатите с приемане на решение във връзка с разисквания в рамките на парламентарния контрол по питане от левицата към вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 относно политика за решаване на демографските проблеми на страната.

Народното събрание възложи на Министерския съвет в срок до 31 януари 2018 г. да изготви и внесе в парламента и отчет за изпълнение на дейностите по мерките за преодоляване на демографската криза в България от Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017 - 2021 г.

До 31 март 2018 г. правителството трябва да изготви и представи пред Народното събрание прогноза за демографското развитие на България до 2040 г.

В рамките на дебатите депутати от различните парламентарни групи се обединиха около мнението, че демографската катастрофа е сериозен проблем и трябва да се вземат конкретни мерки. Председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, заяви, че у управляващите липсва разбиране на проблема и отново поиска оставката на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Въпросът с демографската криза е достатъчно отговорен, той трябва да бъде обсъждан, а не да бъде използван политически, заяви Симеонов и допълни, че няма да дава отговор на изявлението на Карадайъ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини