Тръмп мотивира републиканците в Конгреса за данъчната реформа

  • 16 ноември 2017 21:05

  • 1990
  • 1
Тръмп мотивира републиканците в Конгреса за данъчната реформа
© Getty Images (Архив)

Тази нощ Камарата на представителите на САЩ гласува обещаната от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския данъчна реформа и президентът на САЩ разговаря с представителите на републиканското мнозинство преди вота, предаде Франс прес.

Тръмп прие тежко провала на исканата от него отмяна на здравния закон на Барак Обама през септември и иска да постигне първия си голям успех в Конгреса с данъчния закон.

Американският държавен глава разговаря близо половин час на закрити врата с конгресмените републиканци в Капитолия. Според присъствали на срещата той е бил силно оптимистичен.

"Сега имате възможността да се издигнете от незадоволителни до отлични, вие сте на ход", перифразира посланието на президента конгресменът Дон Бейкън.

Според редица конгресмени гласуването на данъчната реформа на Тръмп тази нощ би трябвало да е успешно.

Победата обаче още не е гарантирана, защото шепа републиканци заплашват да гласуват против текста в Сената.

"Ако се провалим, загиваме. Това вероятно ще е краят на партията", заяви сенаторът Линдзи Греъм по Фокс нюз.

Целта е тази реформа да се приеме преди края на годината, за да могат американците да посрещнат 2018 година с нов данъчен кодекс.

В данъчната реформа се предвижда намаляване на корпоративния данък от 35 на 20 процента и понижаване на данъка върху доходите на физическите лица.

Последвайте канала на

БТА
1990 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.17 | 08:12

1
ВЕЛИКА СТРАНА, ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ!

Добави коментар

Водещи новини