Министър Захариева разговаря с жените посланици в България

  • 16 ноември 2017 19:24

  • 1649
  • 0
Министър Захариева разговаря с жените посланици в България
© Министерство на външните работи

Акредитираните в България жени посланици поздравиха заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за активната външна политика.

Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

„Вие не само сте от малкото жени министри на външните работи в света, но и от малкото дами в попрището на дипломацията”, посочиха те.

„Не бива да се прави разлика между мъже и жени политици или дипломати, защото така изпадаме в другата крайност”, коментира министър Захариева.

Според нея хората трябва да се оценяват по качествата им.

Министър Захариева се срещна с дамите, ръководители на дипломатическите представителства на Азербайджан, Бразилия, Великобритания Виетнам, Индия, Израел, Република Южна Африка, САЩ, Унгария и Финландия. Те се събраха на чаша чай по покана на посланика на Обединеното кралство Ема Хопкинс в нейната резиденция.

По време на неформалната среща Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на запозна събеседничките си с приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Първият ни дипломат посочи, че реалната европейска перспектива за хората и особено младите от региона е основна цел на българското правителство.

Дамите обсъдиха и въпроса за бежанската криза. Те се обединиха около мнението, че е необходимо ЕС да работи за предотвратяване на причините, които тласкат към Съюза хора, търсещи убежище.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1649 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини