Мая Манолова откри Лидерска академия "Училище по толерантност" в Сливен

  • 16 ноември 2017 15:53

  • 1325
  • 0
Мая Манолова откри Лидерска академия "Училище по толерантност" в Сливен
© Булфото (Архив)

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на откри днес в Сливен Петата национална среща на представители на Ученическите парламенти от цялата страна - Лидерска академия "Училище по толерантност", организирана от център "Амалипе".

"За мен като омбудсман, който отговаря за правата на децата, на малцинствата, е важно да се срещна с лидерите на ученическото самоуправление, за да обсъдим най-важните за тях проблеми", заяви Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, цитирана от БТА.

Според нея тези проблеми са най-важни и за обществото като цяло. Манолова посочи като пример интеграцията на ромите, образованието, отпадането на децата от училище, ранните бракове, липсата на толерантност и т.н. Тя акцентира в своя диалог с децата върху необходимостта от образование за по-добра перспектива и единствен шанс за живот извън гетото.

Над 200 ученици от 7 до 12 клас от цялата страна, избрани от своите съученици и училища, ще обсъдят с омбудсмана проблеми като агресията и насилието в училище, езика на омразата и отношението на обществото към уязвимите групи деца, условията за достъп на ромските общности до качествено образование и др.

През трите дни на работа на лидерската академия, младежите ще представят своите идеи за ранните бракове, професионалното ориентиране, лидерството и менторството, планирането на застъпнически кампании.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини