Румен Радев: Изключително важно е да се вдигнат заплатите в армията (снимки)

  • 16 ноември 2017 13:47

  • 3225
  • 3
Румен Радев: Изключително важно е да се вдигнат заплатите в армията (снимки)
© Пресцентър Президентство

Модернизацията на Българската армия не означава само придобиване на нови бойни платформи. Това е задължително, но изключително важно е и повишаването на социалния статус на военнослужещите и цивилните служители за решаване на проблемите с некомплекта и гарантиране на способностите, от които имаме нужда. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на при откриването на тържественото събрание във Военна академия "Георги Стойков Раковски" по повод предстоящия празник на Сухопътни войски – 19 ноември, съобщиха от президентския прессекретариат.



Президентът посочи, че българското общество очаква да има модерна и боеспособна армия, която да му дава чувството за сигурност и с която да се гордее и благодари на ветераните, командирите и воините за техния професионализъм, мотивираност и висок дух. Въпреки многобройните проблеми и предизвикателства, българските Сухопътни войски отстояват с чест своите задължения и участват активно в множество учения, в операции по поддържане на мира, поддържат съществуващите и изграждат нови бойни способности, участват активно в помощ на населението в бедствия, аварии и катастрофи и в охраната на държавната граница, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.



Знам, че има натрупан песимизъм, но все пак трябва да гледаме с отворени очи на това, което става около нас, заяви държавният глава. Президентът открои взетото решение от НАТО за повишаване на процента от брутния вътрешен продукт за отбрана на всички държави-членки и ангажимента, поет от България да участва активно в засилващата се европейска отбрана, което неминуемо ще доведе до позитивни и дългоочаквани решения и за българските Сухопътни войски. Макар и бавно, макар и не с темповете, които очакваме, но твърдо ще има повишаване през годините на бюджета за отбрана, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.



Държавният глава посочи също така, че през последните десетилетия, в резултат на недалновидна политика, на недостатъчно финансиране, в Сухопътни войски са се развили и много проблеми - тревожно висок процент на некомплект и тенденция за напускане на Въоръжените сили, нисък социален статус и заплащане, които не съответстват на степента на риска, на отговорността и на трудността на задачите, които се решават. На всички е ясно, че трупаните с десетилетия проблеми няма да бъдат решени изведнъж с магическа пръчка нито за една година, нито с един бюджет, подчерта още в изказването си на тържественото събрание президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3225 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.11 | 17:58

2
Г-н Президент, казвате"българското общество очаква да има модерна и боеспособна армия", но не казвате колко пари трябват и от къде да се "отреже", за да ги има. Вие висш ръководител ли сте, или популистки глашатай на господарите си от БСП?
Валентин

2018.02.11 | 17:58

3
Абсолютно си прав. Считам, че ние българите че чувстваме несигурни не защото нямаме силна армия, а защото няма работа, заплатите са ниски, съдебната система е на "батко и братко4 и т.н.!

2018.02.11 | 13:13

1
НЕ ОПОНИРАЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО А СЛУШАЙ ЧЕ НЕ ТИ ГО КАЗВА КОЙ ДА Е

Добави коментар

Водещи новини