Вдигат изоставените автомобили от улиците на Варна (снимки)

  • 16 ноември 2017 12:31

  • 2576
  • 0
Вдигат изоставените автомобили от улиците на Варна (снимки)
© Булфото

Започна акцията по разчистване на излезли от употреба моторно-превозни средства от улици и паркинги във Варна. Екоинспектори ще маркират старите коли със специални стикери.

Собствениците им ще трябва да ги преместят в имоти, които са частна собственост, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма.

В противен случай, излезлите от употреба автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип “паяк“ на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост.

Там ще могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им ще могат да ги приберат след като платят за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ще бъдат предавани за разкомплектоване на лицензиран оператор.

Поне две години ще са необходими на общинската фирма "Паркинги и синя зона" във Варна, за да успее да разчисти всички стари автомобили, изоставени по улиците на града. По груби изчисления, трошките, които не се ползват от собствениците им в момента, надхвърлят 1000. Още 200 са задържаните и непотърсени коли в общинския паркинг, които скоро предстои да бъдат унищожени. Изоставени брички има навсякъде - и в центъра, и в кварталите. Проблемът е, че за да бъдат прибрани и след това дадени за желязо трябва да са минали две години от датата на последния преглед, пише "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини