Не намериха купувач за най-големия розов диамант (видео)

  • 16 ноември 2017 11:31

  • 3074
  • 0
Не намериха купувач за най-големия розов диамант (видео)
© youtube

"Розовият Радж" - най-големият по рода си диамант с наситено розов цвят и тегло над 37 карата, не намери купувач на търг в Женева, организиран от аукционна къща "Сотбис", предадоха Ройтерс и ТАСС.

Редкият скъпоценен камък, открит през 2015 г. и монтиран върху пръстен, тежи 37,30 карата и беше смятан за звездата на аукциона. Предварителната му оценка беше между 20 милиона и 30 милиона долара.

Наддаванията за диаманта "Розовият Радж" започнаха от 9,9 милиона швейцарски франка (10,02 милиона долара) и достигнаха до 14 милиона швейцарски франка, преди да бъдат преустановени.

"Камъкът не се продаде", съобщи Дейвид Бенет от "Сотбис".

Сред основните лотове, които също не намериха купувачи, са пръстен със син диамант, творение на бижутерска къща "Мусайеф", и двойка жълти диаманти, принадлежали на благородническата фамилия Фон Донерсмарк.

От "Сотбис" съобщават, че само 303 от предложените 349 лота са намерили нови собственици. Общата сума от продажбите възлиза на 77,9 милиона швейцарски франка.

Най-висока индивидуална цена на търга - 12,6 милиона швейцарски франка, е платена за пръстен с бледорозов диамант, изработен от "Хари Уинстън".

След търга базираният в Женена търговец на бижута Ерик Валдьо, който преди е работил за аукционна къща "Кристис", обясни защо според него диамантът "Розовият Радж" не е намерил купувач.

"Този камък е скорошен, модерен, и няма оценка 10 от 10 по отношение на форма и цвят. Той просто няма история", сподели Валдьо.

Последвайте канала на

БТА
3074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини