Най-добрите екшъни на 2017-та

  • 16 ноември 2017 09:59

  • 6440
  • 4
Най-добрите екшъни на 2017-та
©

Изминалата година бе под знака на комикс филмите и фантастичния екшън. DC и Marvel за поредна година дигнаха летвата с истории от света на любимите ни екшън герои, а бокс офиса беше залят от филми със страхотни визуални ефекти, луд екшън и запомнящ се саундтрак.

Сега списание HiComm се впуска в търсене на най-добрия блокбъстър за 2017-та в инициативата Entertainment Content Awards (ECA). Вие сте тези, които ще определят големия победител. И кой знае, може би съвсем скоро, ще гледате своя избраник на чисто нов 55“ 4K OLED телевизор на Philips, който е голямата награда на инициативата.


А сега вижте кои блокбъстъри търсят вашата помощ, за да победят в тазгодишния сблъсък на титаните.

„Жената чудо“

Дългоочакваният филм за известната жена супер герой беше една от най-приятните филмови изненади за годината. Въпреки че историята до голяма степен е изместена от комикса, красивата Гал Гадот в главната роля успява да запази излъчването на Жената чудо - силна, решителна и непримирима. Диана е амазонка, която живее на острови, населявани само от жени-войни. След срещата й с американски пилот, приземил се на острова, героинята решава напусне дома си, включвайки се във войната на света срещу злото. След успеха на филма, Warner Bros вече подготвят и продължението,очакващо се да бъде в кината през 2019, а този ноември ще видим третата поява на Жената чудо в последния филм на DC – „Лигата на справедливостта“.

„Логан“

Последния филм за историята на Върколака се открои с по-малко екшън и повече фокус върху затваряне на цикъла истории около култовия герой на Хю Джакман от поредицата X-men. Затова филмът е кръстен просто „Логан“ – малкото име на най-известния мутант в света на Marvel. Действието се развива в бъдещето, където мутантите са пред изчезване и само действията на Върколака, заедно с професор Екзейвиър и малката група от негови приближени могат да предотвратят изтребването на вида си. Изцяло визуално, филмът включва едни от най-впечатляващите CGI ефекти върху лицата и телата на актьорите, а краят му успява да просълзи дори онези, които не са фенове на X-men вселената.

„Пазителите на галактиката 2“

Първият филм за Пазителите на Галактиката се появи изневиделица и създаде огромна база почитатели около себе си, без да разчита на основата по комикса. Вторият от поредицата даде на феновете още от същото. Беше ни разяснено повече относно историята на Пазителите и тяхната мисия, както и малко от миналото на всеки от отбора. За много хора „Пазителите на Галактиката“ е най-добрият филм на Марвъл, а продължението му се нарежда веднага зад него, въпреки липсата на препратки към други филми от комикс вселената. Продукцията притежава едно от най-епичните музикални оформления за тази година, което ще ни забавлява още дълго време, поне докато обявят третата част.

„Зад Волана“

Младата звезда на Холивуд – Ансел Елгорт ни е познат от „Дивергенти“ и високо оценения – „Вината в нашите звезди“, а в „Зад волана“ героят му е най-щурия от тримата. Бейби е на пръв поглед мило момче и никой не би предположил, че неговото амплоа са банковите обири, дивото шофиране, и силната музика. Филмът е точно като него - на висока скорост. Действието е едновременно забавно и напрегнато, а парчетата в саундтрака са избрани от най-запомнящите се хитове на 80-те и 90-те. Освен главния актьор, представянето на Джейми Фокс, Джон Хам и Кевин Спейси също правят съдържанието на филма още по-приятно за гледане. Не случайно „Зад Волана“ на няколко пъти е споменат като най-интересният блокбъстър на последната година.

“Блейд Рънър 2049”

Първият „Блейд Рънър“ (1982), създаден по мотиви от книгата на Филип К. Дик от 1968 „Сънуват ли андроидите електроовце?“, е един от класическите научнофантастични филми от края на миналия век. Продължението от последната година създава една нова история в познатото ни дистопично бъдеще, където границата между плът и машина е много тънка. Историята в него се развива около героя на Райън Гослинг, блейд рънър – агент занимаващ се с терминирането на стари модели репликанти – изкуствено създадените хора, чиято цел е обслужването на човешката раса. Темите във филма са екзистенциални, свързващи смисъла на човешкия живот, какво значи да чувстваме и защо сме тук. Тазгодишният филм е пълният пакет – драматична история с издържани актьори (Гослинг, Робин Райт и Харисън Форд), спиращи дъха ефекти, и титаничната музика на композитора Ханс Цимер („Гладиатор“, „Интерстелар“). Блейд Рънър е филмът на 2017, който не трябва да бъде подминаван.

“Тор: Рагнарок”

Третият филм за Богът на гръмотевиците – Тор (Крис Хемсуърт), син на Один - е безспорно най-добрият от поредицата, и затвори подобаващо серията от филми на Marvel за 2017. Пригответе се за много смях, качествен екшън и доза рок. Рагнарок е настъпил, а с него и краят на Асгард – кралството на народа на Один (Антъни Хопкинс), бащата на боговете. И докато той самият отслабва, неговата първородна дъщеря успява да разбие хилядолетния си затвор. Отлъчената Хела (Кейт Бланшет) е жадна за мъст и само Тор, може да я спре, но не и без помощта на последната Валкирия, брат си Локи, и дори самия Хълк. Филмът е наслада за окото с пищните си визуални ефекти и красивият дизайн. Тор: Рагнарок опредено е попадението за тазгодишните комикс блокбъстъри.

Това са култовите екшъни тази година. Сега е ваш ред да изберете кой наистина е най-добрият от тях glasuvai.hicomm.bg! И да спечелите страхотния 55“ 4K OLED телевизор от Philips!

Последвайте канала на

Novini.bg
6440 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мт Гонтан

2017.12.06 | 18:58

2
Изпростяват хамерихансите. Едно време какви филми се правеха , а сега Тор , Мор и Пор. Летящи хора и говорещи мечки. Ебаси простотията , децата ни ще са ебаси дебилите без грам усещане

2018.01.14 | 04:10

4
Друго си е да се гледат само Съветски филми за войната нали?

2017.12.06 | 18:58

3
Само хамериконски бози... Няма качествено кино - няма френско, няма италианско... И руско няма даже.
h

2017.12.06 | 18:58

1
Утре излиза Justice League....

Добави коментар

Водещи новини