В Гърция обявиха ден на траур

  • 15 ноември 2017 21:42

  • 3874
  • 0
В Гърция обявиха ден на траур
© Gettyimages

Най-малко 15 души са загинали, а много други са в неизвестност, след като силни валежи наводниха три града в Гърция. Премиерът Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли обяви ден на траур.

Засегнатите населени места са Мандра, Неа Парамос и Мегара. Те се намират в район западно от Атина, където са разположени много фабрики и складове.

В посолството на България в Атина няма постъпила информация за пострадали или бедстващи български граждани вследствие на бедствието, съобщават от МВнР.

Гърция обяви извънредно положение на остров Сими във вторник след проливните дъждове, които предизвикаха наводнения. Разрушени са много домове, прекъснато е и електроснабдяването. Придошлите води са отнесли в морето и десетки автомобили. На острова са пристигнали подкрепления от пожарната и бреговата охрана, за да разчистват пътища и да изпомпват събралите се води. През уикенда пък британски турист се удави в колата си по време на буря на гръцкия остров Корфу.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини