МС одобри проект на тригодишен план за изпълнение на Националната програма за развитие

  • 15 ноември 2017 18:13

  • 2572
  • 2
МС одобри проект на тригодишен план за изпълнение на Националната програма за развитие
© Novini.bg

Съветът за развитие при Министерския съвет одобри проект на тригодишен план за изпълнение на Националната програма за развитие: България 2020, съобщава правителствената пресслужба.

Планът засяга осем приоритетни области - образование, социална политика, регионално развитие, земеделие, икономика, административна реформа, енергетика и транспорт, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че целта на тригодишния план е да се подобри достъпът и да се повиши качеството на образованието, да се постигне намаляване на бедността и да се насърчи социалното включване, както и да се постигне устойчиво регионално развитие чрез използване на местния потенциал.

В сферата на земеделието целта е аграрният отрасъл да продължава да се развива за осигуряване на хранителна сигурност и за производство на продукти с висока добавена стойност при устойчиво управление на природните ресурси.

Други поставени цели са стимулирането на иновационните и инвестиционни дейности за повишаване на конкурентоспособността на икономиката, по-висока ефективност на публичните услуги, енергийната сигурност, както и подобряване на транспортната свързаност и достъпа до пазари.

Съветът за развитие е обсъдил и проект на Програма на Република България за Председателството на Съвета на Европейския съюз. Документът определя политическата рамка и дефинира основните послания и конкретни теми, по които страната ни ще работи, се посочва в съобщението. Допълва се, че Съветът е обсъдил също като водещи приоритети да бъдат представени и темите дигитализация, бъдещето на Европа и многогодишната финансова рамка след 2020 г. и перспективата на Западните Балкани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2572 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.16 | 09:58

2
Да подават оставки, развитие със седесарски мутри не може да има. От 28 г, са на власт, 28г упадък.

2017.11.16 | 09:58

1
балона не е с безкрайна издръжливост , ще се спука

Добави коментар

Водещи новини