Валентин Радев: Докладът на ЕК е най-положителният досега

  • 15 ноември 2017 17:13

  • 1281
  • 4
Валентин Радев: Докладът на ЕК е най-положителният досега
© Булфото (архив)

Това е най–положителният доклад, който България е получавала в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка, заяви министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, цитиран от пресцентъра на МВР, по повод поредния доклад за напредъка по Механизма за сътрудничество и оценка, разпространен днес от Европейската комисия.

Докладът дава множество положителни оценки - както за работата на правителството, така и по отношение на цялостната ситуация в страната. Това в особена степен се отнася за изградената институционална структура и практика и за резултатите от дейността на специализираните органи за борба с организираната престъпност, посочи Радев.

Може би най–важното за този доклад е, че той за първи път дава ясна перспективата за излизане на България от механизма. Докладът посочва още, че това ще се случи, ако България продължи тази управленска посока и решимост за напредване на реформите. Трябва да се отбележи, че настоящият доклад не съдържа нови препоръки в никоя от разглежданите области. Самият доклад от януари 2017 г. поначало не съдържа изрични препоръки към работата на МВР, освен да продължи положителната практика на изпълнението на вътрешноведомствените антикорупционни планове – като част от секторния подход за изпълнение на националната антикорупционна стратегия (2015 - 2020), коментира вътрешният министър.

Както и през януари 2017 г., докладът отчита промяната в ситуацията с престъпността в страната през последните десет години, през които организираната престъпност вече не е така видима и не представлява такава заплаха за стабилността на обществото (каквато заплаха тя е представлявала в миналото и през първите години на действие на механизма). В областта на борбата с корупцията отново се посочва добрият пример на Министерството на вътрешните работи, което прилага широк набор от антикорупционни мерки, каза още Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1281 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.11.21 | 19:49

4
Дррън , дрън !!!!

2017.11.21 | 19:49

3
да бе , направо ви хвалят , що направо не си поръчате на медиите още по положителен доклад ?
миро

2017.11.21 | 19:49

2
..те го плюят, той мисли, че дъжд го вали......................гербаджийска умнотия
То'а От Кадрото

2017.11.21 | 19:49

1
Голям Глупак!!!:::::DDDDD

Добави коментар

Водещи новини