Николина Ангелкова: Чрез групирането на плажовете ще се намалят цените на плажни принадлежности

  • 15 ноември 2017 16:41

  • 2058
  • 5
Николина Ангелкова: Чрез групирането на плажовете ще се намалят цените на плажни принадлежности
© Министерство на туризма

Ще работим за единна визия за преместваемите обекти на територията на националните курорти. Това каза министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard пред журналисти след обсъждането на промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Относно предложението на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за цялостно премахване на преместваемите обекти по плажовете, тя коментира: „Моят извод като министър няма да процедирам такова предложение. Вижда се, че голяма част от тези, които участваха в дебата и вследствие на писмените становища, които сме получили са против това. Не би следвало да се процедира една такава пълна забрана“, допълни Ангелкова. „Нормално е в една къща, в едно семейство, в един екип да има различни мнения и те трябва да се обсъдят и в зависимост от обществения интерес и какво иска голямата група от хора, да се намери балансът", каза Ангелкова.

На въпрос дали има проблем между коалиционните партньори, тя отрече да има такъв. „Когато има различни мнения, те трябва да се обсъждат със заинтересованите страни“, допълни Ангелкова.

Министър Ангелкова отчете, че от дискусията си е направила и извода, че Министерство на туризма е на прав път, тъй като за хората е важно да се финишира групирането на плажовете. Тя поясни, че чрез групирането на плажовете ще се намалят цените на плажни принадлежности. Министърът на туризма отчете, че с групирането ще се отговори на очакванията на кметовете на общините, които поставят въпроса защо не се концесионира например един от най-големите плажове като „Камчия“. „Именно групирането ще даде тази възможност, защото след като този плаж попадне в друга група разходите за него ще бъдат по-малко. Надяваме се, че по този начин ще предизвикаме инвестиционен интерес. Всяка година преди началото на летния сезон обсъждаме колко са неохраняемите плажове, защо са толкова и какво ще ги правим“, допълни Ангелкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2058 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
miko

2017.11.16 | 09:35

1
Кой туй нещу на снимката?

2017.11.22 | 13:43

5
Близначка на мис България 2017!
и то не знае

2017.11.16 | 12:30

3
Това е травестит с евроценности.Мъж който е жена но не се самоопределя нито като мъж нито като жена
гларус

2017.11.22 | 13:43

4
Испанците и гърците по-глупави, ли са,че плажните ивици са държавни?? А, ние ги "харизахме" с концесии на мутрите и за "какъв чеп" ни е тогава Министерството на туризма?-само да ражда корупционни схеми?

2017.11.16 | 12:30

2
с каквото и да се захване ;частния интерес; е осакатено с години напред

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини