Прокуратурата разследва смъртта на миньора в рудник "Ораново"

  • 15 ноември 2017 11:28

  • 848
  • 0
Прокуратурата разследва смъртта на миньора в рудник "Ораново"
© Pixabay

Окръжна прокуратура – Благоевград е започнала разследване във връзка с инцидента в мина "Ораново". Това каза говорителят на окръжната прокуратура прокурор Весела Стоилова, цитирана от "Фокус".

Следовател от "Окръжен следствен отдел" при Окръжна прокуратура – Благоевград съвместно с инспектори от инспекцията по труда са извършили оглед в мината на мястото на инцидента. С това първо действие всъщност започна и разследване, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Благоевград за престъпление по член 123, ал. 1 от Наказателния кодекс, а именно за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно-регламентирана дейност, представляващата източник на повишена опасност, обясни Стоилова.

Тя добави, че към момента продължават да се извършват активни действия по разследването. Провеждат се разпити на свидетели и очевидци, назначават се експертизи.

Припомняме, че вчера след 16.30 часа празна вагонетка в наклонена галерия в рудник "Ораново" блъсна 55-годишния Стефан Синапов от село Долно Осеново. Пострадалият миньор беше транспортиран до благоевградска болница, но по-късно почина вследствие на тежките травми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини