Помагат ли наистина естествените продукти за лекуване на настинка

  • 15 ноември 2017 11:26

  • 4569
  • 0
Помагат ли наистина естествените продукти за лекуване на настинка
© Pixabay

Когато става дума за настинка, превенцията е най-доброто лечение. Няма гаранция, че гърлото ви няма да се възпали, но приемането на големи количества плодове и зеленчуци ще ви осигури защитни хранителни вещества, които ще подкрепят естественото функциониране на имунната система.

Можете да помогнете още повече на организма си, като увеличите количествата витамин Е (мазна риба, авокадо, бразилски орехи), цинк (пълнозърнест хляб, овес, соя) и витамин Б (крехко червено месо, млечни продукти, леща) и следвате разнообразен и балансиран хранителен режим, пише ВВС.

Но какво да правите, ако въпреки всичките ви усилия, все пак се разболеете? Ако не искате лекарства против кашлица и предпочитате напълно натурален подход за преборване с вирусите, вижте някои бабини средства против настинка, някои от които са по-ефективни, отколкото очаквате.

Помага ли витамин С за преборване на простудата?

Общоприето схващане: Витамин С в големи количества ще излекува простудата бързо

Факти: Витамин С често се споменава като добра предпазна мярка срещу настинка. Но изследвания показват, че той е по-ефективен при хора, изложени на кратки периоди на интензивно физическо натоварване, като маратонци или хора, живеещи на много студено място.

Много плодове и зеленчуци са богати на витамин С, но има данни, че твърде калоричната диета и рафинираната захар могат да навредят на имунната система. Така че ако искате портокалов сок, за да се почувствате по-добре, заложете на 100% неподсладен портокалов сок или си направате сок сами.

Прочети повече ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
4569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини