Харесайте facebook страницата ни

Променят се разрешителните за някои категории индивидуален лов

Разрешителните за някои категории индивидуален лов се променят, предвид на това, че не са актуализирани в последните години и не са съобразени с реалните разходи за отглеждане на дивеча. Това е било решено на петото заседание на Ловния съвет към Изпълнителната агенция по горите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Разрешителното за индивидуален лов на дива свиня става 50лв., за глухар - 200 лв., за благороден елен - 200 лв., за елен лопатар и муфлон - 100 лв., за сърна - 80 лв. и за други - 50 лв. Категорията групов лов на дива свиня остава 60 лв.

В категориите индивидуален лов: на местен дребен дивеч и на мигриращ и водоплаващ дивеч се променят на 10 лв. Запазват се таксите от 5 лв. в категориите за групов лов на местен дребен дивеч и мигриращ и водоплаващ.

Запазва се обаче таксата за групов лов на дива свиня, както и в категориите за групов лов на местен дребен дивеч. Размерът на годишната вноска за стопанисване на дивеча за следващата година също се променя от 50 на 60 лева, се казва в прессъобщението.

Минималните цени за продажба на жив дивеч за разселване от районите на държавните ловни стопанства и дивечовъдни участъци, стопанисвани от горските стопанства за 2018 г. се запазват и остават същите като миналата година.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
ловец (гост)
03.12.2017 | 11:18

Господ да ви..."поживи"! Кьорави да сте! Айдуците и простаците в това министерство нямат свършване! Събирани са с конкурс. "Най-опасни за обществото и държавата са работливите Простаци".

Рейтинг:
 
2
баба Кута (гост)
03.12.2017 | 11:19

Това не беше ли министерството на гербавите калинки!? Само то може да роди такива редки мисли!

Рейтинг:
 
2
(гост)
03.12.2017 | 11:19

;ловните дружинки; вместо с пушки ще се събират с лист и химикал

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар