Увеличава се интересът на турски инвеститори към област Хасково

  • 14 ноември 2017 17:34

  • 2778
  • 0
Увеличава се интересът на турски инвеститори към област Хасково
© Pixabay

От опита ни в Генералното консулство на България в Одрин прави впечатление, че към Хасковска област се проявява все по-голям интерес от страна на турски инвеститори.

Това заяви по време на българо-турски форум в областната администрация в Хасково генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев, цитиран от БТА.

„Следим запитванията, които се отправят към нас. Освен това имаме и обратната връзка, в която с много добри думи се отразява получената подкрепа“, допълни дипломатът.

Срещата се проведе по съвместен проект на сдружение на журналисти от Одрин и генералното ни консулство в най-близкия до България център на валийство.

Вълчев уточни още, че няма случай издаването на туристическа или бизнес виза с покана да отнема повече от 2 - 3 дни, а откази почти липсват. Вече утвърдените предприемачи ползват дългосрочно т. нар. D-виза, която се заверява в службите "Миграция" на МВР.

Зам. председателят на КРИБ за област Хасково Петър Томов посочи, че областта има развиващ се потенциал и резерви за растеж особено с формирането на индустриална зона между Хасково и Димитровград.

Протичащата у нас административна реформа ще улесни допълнително предприемачите с отпадането на документи, които досега са били една от спънките, подчерта областният управител Станислав Дечев.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини