Столичната община ще прави дигитални карти на съществуващия бизнес в града

  • 14 ноември 2017 15:57

  • 792
  • 0
Столичната община ще прави дигитални карти на съществуващия бизнес в града
© Столична община

София ще разполага с дигитални карти на съществуващия бизнес в града. Това обяви кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на дискусия "Бизнесът пита кмета и директора на Агенцията за малки и средни предприятия, съобщиха от пресцентъра на общината.

Картите ще бъдат на български и на английски език. Едната ще бъде индустриална и ще показва какви производства има в София и как са разпределени по кварталите. Другата ще показва концентрацията на заетите лица и къде е съсредоточена работната ръка.

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева е заявила по време на форума, че ще подпомогнат общината с данни за работещите малки и средни фирми в столицата. Тя е допълнила, че се предприемат мерки за намаляване на регулаторната тежест.

Променят се 60 на сто от услугите, предоставяни от Министерството на икономиката и второстепенните разпоредители към него. Промяната включва отпадане на услуги, намаляване на изискуемите документи, намаляване на такси, съкращаване на срокове и служебно предоставяне на информация.

Направен е анализ на общо 187 услуги, предоставяни към момента от Министерството на икономиката и второстепенните разпоредители. Предложени са промени в 113 административни услуги, като от тях 67 броя такси са предложени за намаляване, а за 21 услуги таксата напълно ще отпадне. 15 услуги и режими са предложени за намаляване на изискуемите документи, а 8 от услугите и режимите напълно ще отпаднат. Сроковете, предложени за намаляване, са 23, а служебно предоставяне на изискуемите документи са 14 на брой.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини