Харесайте facebook страницата ни

Откриха да продават магнитни играчки и топчета с ластик в училищен стол

© Булфото (архив)

В училищни столове в Ловеч на децата се продават неразрешени храни и нехранителни изделия, това е установила проверка извършена от Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч. Началникът на отдел "Контрол храни" Мариана Докторова потвърди за установени нарушения в ученическия стол в ОУ "Проф. Димитър Димов". По думите й, при извършената по сигнал проверка там инспекторите са установили продажба на магнитни играчки и топчета с ластик.

"Това, което е издала Българската агенция по безопасност на храните като удостоверение за регистрация е само за продажба на храни.", поясни Докторова.

Тя допълни, че в училищния стол е констатирана и продажба на хранителни продукти, които не са регламентирани според изискванията на Наредба 9.

"Абсолютно е забранена продажбата на всякакъв вид храни, които съдържат оцветители, овкусители, консерванти и кофеин.", каза още Мариана Докторова. Според нея на управителя на фирмата, стопанисваща ученическия стол ще бъде съставен акт за установените нарушения.

Въпросните магнитни играчки са били продавани и в ученическия стол в ОУ "Васил Левски" в Ловеч, но управителят му е преустановил разпространението им.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар