Банско иска втори лифт, ще търси помощ от екоминистерството

  • 14 ноември 2017 09:28

  • 86210
  • 3
Банско иска втори лифт, ще търси помощ от екоминистерството
© Булфото (архив)

"Проблемът е не само за Банско и региона, той е национален. Необходимостта да се построи втори кабинков лифт в ски зоната е сериозна, а това може да се случи само след промяна на сега действащия план за Пирин. Към момента той забранява изграждане на нови лифтове в ски зоната", посочи в студиото на сутрешния блок на Bulgariа ON AIR кметът на Банско Георги Икономов.

Икономов внесе в Министерството на околната среда и водите искане за приключване на започнатата през 2013 г. процедура по частично изменение на сега действащият План за управление на Национален парк "Пирин".


По думите му, приемането на новия план, разработван близо 5 години, е блокирано от съдебни дела, чието окончателно решаване ще продължи доста дълго във времето.

Кметът на Банско е категоричен, че атаките срещу построяването на втори кабинков лифт не са базирани на никакви разумни екологични аргументи и навеждат на мисълта, че става въпрос за обслужване на чужди интереси.

Припомняме ви, че вчера местни жители и представители на туристическия бизнес в курортния град излязоха на протест с искане за втори лифт и повече ски писти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
86210 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.30 | 09:46

3
Чакаме нова поява на "зелените" прошляци /след като получат заплащане, естествено !/
jo

2017.11.29 | 13:48

2
v park pirin niama nito obshtinska nito 4asna zemia toi nee na obshtina bansko za kakvo lobira obshtina banaso za edna 3asna firma ulen
Кмете кметее

2017.11.14 | 19:46

1
Проблемът е не само за Банско и региона, той е национален

Добави коментар

Водещи новини