Защитени видове прилепи умират, зазидани при санирането на блокове в Бургас (снимки)

  • 14 ноември 2017 08:10

  • 3465
  • 2
Защитени видове прилепи умират, зазидани при санирането на блокове в Бургас (снимки)
© Pixabay

Стотици прилепи умират зазидани при санирането на блокове в Бургас. Това съобщи за БТА Вяра Крушкова от Фондация "Защита на дивите животни".

Тя каза, че днес екип от представители на природозащитни организации и доброволци са отишли до блок 86 в бургаския комплекс "Изгрев", където установили, че прилепи от вида ръждиви вечерници и други мигриращи видове се зазидват в пукнатини и фуги при санирането на панелния блок. Оказва се, че цепнатините на старите блокове са местообитание на летящите мишки, заяви Крушкова.

Крушкова настоява да бъдат предприети мерки за спасяване на популацията на защитените видове и техните местообитания.

 

Виж още: Зазидаха гълъби при саниране на блокове

При сключването на договорите с фирмите изпълнители, няма предвидени мерки за защита на тези животни. Огромни са загубите за популацията на прилепите при санирането на сградите, заяви Крушкова. Тя информира, че почти във всеки стар блок в Бургас живеят прилепи, а при санирането на сградите те умират. Днес екипът е обходил и други блокове в морския град, които в момента се санират. От фондацията "Защита на дивите животни" казаха, че санирането трябва да се осъществява извън размножителния период на прилепите и извън периода им на зимуване.

Природазащитниците са подали сигнал в РИОСВ-Бургас.

 

Виж още: Мъж изхвърли от 7-мия етаж 56 прилепа и зазида живи около 12 (видео)

 

Последвайте канала на

БТА
3465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.30 | 08:47

2
А по-добре ли е да измират хора? По-добре не ми отговаряйте.
Професор

2017.11.14 | 18:59

1
Хахахахаа , а тази ЧЕРВЕНА КОБРА , която е написала материала от какво е недоволна , нещо ме кара да си мисля , че от действията на ГЕРБ ?????

Добави коментар

Водещи новини