Красимир Ципов: Пожарната служба в Пампорово остава за тази зима (видео)

  • 14 ноември 2017 08:09

  • 1074
  • 2
Красимир Ципов: Пожарната служба в Пампорово остава за тази зима (видео)
© БНТ

Пожарната служба в Пампорово остава поне за тази зима. Към настоящия момент няма да се встъпва в това преструктуриране на екипи по трима, на които ще се налага да пътуват. Това каза зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов в сутрешния блок на БНТ.

Предстои промяна в закона, както и да се установят принципите в него. Ще се помисли дали няма да се направи компромис за малките населени места, в които няма тежки промишлени сгради, да се поставят по двама души в екип, за да се запази животът на гражданите, допълни той.

За да се сформират екипи от по трима души, значи да наемем още 300 нови пожарникари, което е доста натежаващо финансово. Няма как обаче да ги обучим тези кадри за един месец и то за зимния сезон. Да се надяваме, че държавата може да осигури ресурс и допълнително финансиране за следващия зимен сезон, разкри зам.-министърът.

Предстои зимен сезон и са възможни инциденти, ще командироваме пожарникари. Имаме възможност да осигурим кадри за сезона на двата курорта, в които има протести в Пампорово и Боровец, категоричен беше той.

Догодина ще се назначат средно 250 нови пожарникари. Тенденцията е добра, тази година повече са постъпилите, от колкото напусналите служители от службите, завърши Ципов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1074 2

Коментари 2

Добави коментар
еЙ

2017.11.15 | 18:48

2
Браво момчета.В центъра се намира един глупак Красимир Шотаров,не го допускайте да минава през Боровец и Пампорово.А и Николов е същият щом посегна на курортите
ПОЛИЦАЙ КАТ Е

2017.11.14 | 17:29

1
ХРАНТУТНИК

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини