Харесайте facebook страницата ни

Тереза Мей: Великобритания ще защитава Европа от руски заплахи

© gettyimages (архив)

Британската министър-председателка Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на ... към профила заяви, че правителството на Великобритания ще спази ангажимента си да защитава Европа след Брекзит, и обвини Русия във военна агресия и намеса в избори, предаде Ройтерс.

Мей каза, че Великобритания ще продължи да оказва помощ на страни, които са жертва на агресия. "Великобритания ще остане безусловно ангажирана с поддържането на сигурността на Европа", заяви тя в реч в Лондон. "Всестранното ново икономическо партньорство, което искаме, ще подсили общия ни ангажимент към отворените икономики и свободните общества пред лицето на тези, които искат да ги подкопаят", каза Мей. Тя обвини Русия, че разпалва насилие в Източна Украйна, нарушава въздушното пространство на държави в Европа и провежда кампания за кибератаки.

Мей обвини Русия в намеса в избори и извършване на хакерски атаки срещу датското министерство на отбраната и германския парламент, а също така обвини руските държавни медии, че разпространяват фалшиви истории и обработени с фотошоп изображения с цел подкопаване на западните институции. Тя каза, че британското правителство работи за реформиране на НАТО, така че алиансът да е в по-добра позиция да противодейства на руската враждебност, и засилва военната и икономическата подкрепа за Украйна. "Ще предприемем необходимите мерки, за да противодействаме на руската дейност", заяви Мей.

Тя каза, че иска по-добри отношения с Русия, ако Москва работи за насърчаване на мира. "Русия може да избере този различен път и се надявам, че един ден ще го направи", заяви Мей. "Но докато Русия не направи това, ние ще действаме заедно, за да защитаваме нашите интереси и международния ред, от който зависят те", каза тя.

Мей определи Русия като главната страна, която се опитва да подкопае международната система от правила и обвини руския президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, ... към профила , че "се стреми да превърне информацията в оръжие", посочва БТА, цитирайки ТАСС и АП. Същевременно Мей каза, че не иска връщане към Студената война или "състояние на вечно противопоставяне". "В това време, когато трябва да сме бдителни, ние също така искаме взаимодействие и именно затова в близките месеци външният министър (на Великобритания Борис Джонсън) ще посети Москва", каза тя.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
(гост)
15.11.2017 | 22:12

Тази Змей не е редовна..! А кой ще пази Европа от техните съюзници ИД..!?

Рейтинг:
 
0
(гост)
15.11.2017 | 22:13

ОЩЕ ЕДНА ЛУДА ПАРАНОИЧКА

Рейтинг:
 
0
жега (гост)
15.11.2017 | 22:13

хайде, хайде... Вие си пазете смешната държава от чалмите, че станаха повече от вас, ние тук ще се оправим

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар