20 шофьори без книжка засечени за 20 дни в Русе

  • 13 ноември 2017 15:27

  • 2428
  • 0
20 шофьори без книжка засечени за 20 дни в Русе
© Булфото (архив)

За последните 20 дни в Русе са засечени повече от 20 неправоспособни шофьори, а други 16 са управлявали превозни средства след употреба на алкохол. Това коментира старши инспектор Стилиян Станев - началник на група "Пътен контрол" към областната дирекция на МВР в Русе.

По думите му фрапиращо в случая е, че голяма част от засечените шофьори са с измерена концентрация на алкохол във високия диапазон - над 1, 2 промила.

Станев каза, че почти всеки ден екипи на КАТ в Русе засичат недобросъвестни шофьори, които управляват с висока скорост автомобили в града.

Последният случай е от вчера през деня. Спортен автомобил "Хонда" преминал с висока скорост покрай екип на КАТ на бул. "Христо Ботев". Състезателната кола била и без поставени регистрационни табели. Униформените подали сигнал със стоп-палка, но шофьорът не спрял. Тогава полицейският екип последвал колата. Тя била спряна в една от улиците. Установено било, че автомобилът няма "Гражданска отговорност".

На шофьора са съставени два акта за извършените нарушения, иззето му и свидетелството за управление. Той имал и две неплатени глоби за предишни провинения.

По думите на Станев шофьорът обяснил, че изпробвал автомобила, тъй като се готвел за състезание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини