Кметът на Банско внесе искане до МОСВ за втори лифт

  • 13 ноември 2017 11:13

  • 1574
  • 1
Кметът на Банско внесе искане до МОСВ за втори лифт
© Булфото (архив)

Кметът на Община Банско Георги Икономов внесе в Министерство на околната среда и водите искане за приключване на започнатата през 2013 година процедура по частично изменение на сега действащия План за управление на Национален парк „Пирин“, съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

Това негово искане е продиктувано от мотивите да се даде възможност за започване на реалните действия за изграждане на втори кабинков лифт в Ски-зона Банско и това може да се случи само след промяна на сега действащият план за Пирин, който в сегашния си вид забранява изграждане на нови лифтове в Ски-зоната.

Друг мотив е приемането на новия план, който се разработва близо 5 години, към момента е блокирано от съдебни дела, чието окончателно решаване по всяка вероятност ще продължи дълго във времето. Явните атаки срещу построяването на втори кабинков лифт не издържат на никакви разумни доводи и навеждат на мисълта, че става дума за обслужване на чужди интереси. Воден от тези мотиви, кметът Георги Икономов с официално писмо поиска от министър Нено Димов да приключи вече извървяната процедура по изменение на сега действащият План за управление на Национален парк „Пирин“ и да предложи тя да бъде одобрена от Министерски съвет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1574 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мишо

2017.11.14 | 18:14

1
Банско е едно голямо село с лоша инфраструктура и алчни селяндури. Мирише на кози, овце и крави, придружено от фекалиите на същите животни по улиците. През трите сезона е обвито със смог от твърдото гориво от печките на местните. Далаверата за втори лифт изцяло обслужва мутр

Добави коментар

Водещи новини