Цветан Цветанов: Румен Радев за пореден път обиди българския парламент (видео)

  • 13 ноември 2017 08:39

  • 14627
  • 43
Цветан Цветанов: Румен Радев за пореден път обиди българския парламент (видео)
©

Под лобистите, доколкото разбрах, се визира колективната безотговорност на парламента, защото това беше последвалото тълкувание на президента. Румен Радев за пореден път обиди българския парламент. Няма да допунсем, който и да е той, да обижда българските институции. Може да има различно мнение, може да има дебат, но трябва да има уважение. Заедно сме много по-силни, отколкото поотделно всяка една институция. Точно за това има разделение на властите, за да не може някой да вземе превес.  

Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който коментира интервюто на президента Румен Радев в предаването "Панорама". "С анкетната комисия за изтребителите имахме една единствена цел - истината да излезе наяве. Точно това и стана. Стана ясно, че неправилно е въведен един осми критерии и ние премахнахме тази несправедливост. Другата теза на президента беше, че няма сериозна борба с корупцията. Искам да кажа, че нивата на корупцията през последните години спада. Най-ниските нива на корупция бяха през 2010 година. Тя е била най-висока по време на управленията на БСП. Това показват анализите. В момента също се правят промени в законодателството, които имат за цел да се справим с този проблем. Днес ще дадем пресконференция, на която ще разкрием подробности за Закона за премахване на давността за приватизационните сделки. Щетите за държавата са големи и според мен не трябва да има давност. Целта ни е истината да излезе наяве. Трябва да станат ясни лицата, които носят отговорност за прехода", разкри Цветанов.

"В момента все още има дефицит по привеждането в известност на криминалния контингент. При първото правителство ни обвиняваха в полицейщина, но тогава институцията МВР имаше над 50% одобрение и хората й вярваха. Веднага след този период много добри професионалисти напуснаха системата. В момента сме пред гледането на второ четене на Закона за частната охранителна дейност. В нея има сериозен човешки ресурс и желанието ни е да има по голямо взаимодействие с МВР, за да може много по-добре да бъде гарантирана сигурността на гражданите", заяви Цветанов.

"Иво Христов е в противоречие със самия себе си. През 90-те години той е бил в младежкото СДС и е бил в правния отдел на парламента, като е помагал на Лучников за Закона за приватизацията. Той, Елена Йончева са профила на българския президент. Тези хора не обичат нищо. Единствената тяхна цел е да отклонят България от европейския й път. Преди няколко седмици депутат от БСП поиска да се направи референдум за членството ни в ЕС. В момента БСП се самоизолира. Някои депутати също се самоизолират. Аз не знам към кои проценти се причислява Иво Христов. Към дебилите или към другите 20%? Президентът явно усеща, че не се получава това, което е очаквал. Той явно се дразни, че не е толкова желан в Европа. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г провежда международни срещи всяка седмица. Нас ни очаква голямо предизвикателство - председателство на ЕС. Румен Радев не реагира на скандалите с Пламен Узунов, с Иво Христов. Не може да дава интервюта и да не говори за най-очакваното ни събитие. В неговите интервюта се говори само за теми, които не са на дневен ред и ние трябва да се обясняваме", категоричен беше Цветанов.

"Самият факт, че днес се иска вот на недоверие, когато ни очаква европредседателство, когато имаме най-големият БВП, когато приоритет е образованието, когато очакваме позитивен мониторингов доклад, не виждам какви мотиви ще извади опозцията. Нека да ги видим и тогава да коментираме. Аз мисля, че на 26 март избирателите показаха ясно волята си и в момента имаме едно стабилно управление. Последният пример е посещението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Брюксел и отпуснатите средства за АМ "Струма", които вече са тук", завърши зам.-председателят на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
14627 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар

2017.11.21 | 18:18

43
То един парламент ---щаб от некадърници на държавна хранилка !!!
Петкан

2017.11.17 | 18:56

42
Този беше осъден на 2 инстанции, защо не е в затвора ?
ббб

2017.11.14 | 17:25

34
защото тези които трябваше да го вкарат там той ги назначи.ЗА ТОВА СЕ ДЪРПАТ ЗА ПРОМЕНИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА -ЗАЩОТО ГЕРБ ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ ДЕПУТАТИ-ВСИЧКО В ЗАТВОРА
Бай Шиле

2017.11.17 | 18:56

41
Само БСП и ДПС ще оправят държавата! Искаме отново една силна коалиция . Слава на Русия! Слава на Узбекистан и Турция !

2017.11.17 | 18:56

39
Кой си ти бе Цвъки ???????????????
Цветан Цветанов

2017.11.17 | 18:56

40
Аз съм този който спря магистралните грабежи, хвана ''Наглите'' и тикна Пешо Сумиста точно когато го гласяха за младежкото БСП :)))
Lyubo Angelov бивш член на ПП АТАКА - Бургас

2017.11.17 | 18:56

38
Благодаря на Цветан Цветанов, че хвана и тикна в затвора Пешо Сумиста точно когато го гласяха за малдежкото БСП :)))
ДО БОЛШЕВИШКИЯ ТРОЛ

2017.11.17 | 18:56

37
Само ГЕРБ бе педеРуски червен селяк!

2017.11.17 | 18:55

36
Грозният педераст Цвики на всяка маса подлога!
w xp

2017.11.14 | 23:17

35
Мъка...ще се самоубия, как е възможно Радев да направи това?
българин

2017.11.14 | 17:24

33
Ти откога ще говориш от името на българите, бе "интелект".

2017.11.14 | 17:24

32
Президентът, който и да е той, няма право да обижда и да разединява. Така разединяваше и Плевнелиев - на умни и симпатични и останали и т.н. Те имат една мисия - да обединяват, добре да го помнят!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини