Красимир Каракачанов ще участва в заседанията на Съвета "Външни работи и отбрана" на ЕС

  • 12 ноември 2017 15:27

  • 1263
  • 2
Красимир Каракачанов ще участва в заседанията на Съвета "Външни работи и отбрана" на ЕС
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи и Отбрана“ на ЕС, което ще се проведе на 13 ноември в Брюксел, Белгия.

Съветът ще бъде предшестван от официална церемония по подписване на Нотификация по постоянното структурирано сътрудничество на ЕС в областта на отбраната. От българска страна в церемонията ще участват министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министърът на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

По време на заседанията министрите на отбраната на страните-членки на ЕС ще обсъдят изпълнението на глобалната стратегия на ЕС в областта на сигурността и отбраната. В дневния ред е включено и заседание с участието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, на което ще бъде обсъдено сътрудничеството между ЕС и НАТО.

В края на работния ден ще се проведе заседание на Направляващия борд на Европейската агенция по отбрана, с участието на министрите на отбраната на страните- членки на ЕС. В състава на българската делегация са включени заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, директорът на дирекция „Отбранителна политика“ Росица Димитрова и експерти от Министерството на отбраната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1263 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
todorov

2017.11.13 | 06:47

2
karaka4anov e tipanar i govedo koyto misli za sobstvenite si interesi

2017.11.13 | 06:47

1
spy game

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини