Бивша попзвезда наруши забраната за протести във Виетнам и обиди Тръмп

  • 12 ноември 2017 07:00

  • 6166
  • 3
Бивша попзвезда наруши забраната за протести във Виетнам и обиди Тръмп
© Getty Images/Guliver

Виетнамска музикантка не спази забраната за протести и издигна табела с обидно послание към президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, докато автоколоната му минаваше днес през Ханой, предаде ДПА.

Бившата попзвезда Май Кхой бе застанала от едната страна на ханойската улица "Йен Фу" с плакат с надпис "Peace on you Trump", на който думата "peace" (мир) бе задраскана и заменена с "piss" (пикая). Това стана, в момента когато кортежът на Тръмп мина покрай нея, напускайки летището.

Виетнам, еднопартийна комунистическа държава, забранява всички публични демонстрации - нещо, което продемократично настроената музикантка заяви, че ненавижда.

"Искам да упражня правото си да се изказвам, така че ще направя малък, самотен протест с послание, което искам да отправя", каза Кхой и добави, че е против политиката на Тръмп.

"Когато идва тук, той трябва да има възможност да разговаря с активисти, да се запознае със ситуацията с човешките права във Виетнам, но той няма (насрочена) среща с активисти", отбеляза бившата попзвезда. Миналата година при посещението на експрезидента на САЩ Барак Обама тя се срещна с него, за да обсъдят човешките права на кръгла маса.

Кхой изрази недоволство и от изказванията на Тръмп за жените, особено позорния аудиозапис от 2005 година на разговор с Били Буш.

Последвайте канала на

БТА
6166 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.14 | 13:32

3
На табелата: "Гнусна ковбойска свиня, ще получиш руски размер в гъза ако разкопаете Добруджа".
Демократ

2017.11.14 | 13:32

1
Започвам леко по леко да Харесвам Тръмп, който подпис след подпис показва че ''вярва'' на Путин , както последният му подпис който праща на украинската армия антитанкови ракето джевелин, и още 20 000 миротворци, а той си изпълнява обещанията! :)))
ШИБАН ТРОЛ

2017.11.14 | 13:32

2
който само Путин сънува.Педал.

Добави коментар

Водещи новини