Осъдиха морски пехотинец на 10 г. затвор за тормоз над мюсюлмани

  • 11 ноември 2017 09:29

  • 5554
  • 3
Осъдиха морски пехотинец на 10 г. затвор за тормоз над мюсюлмани
© Pixabay

Военен инструктор от морската пехота на САЩ бе осъден на 10 години затвор за тормоз над новобранци и по-специално на трима мюсюлмани, предаде Асошиейтед пес.

Един от малтретираните последователи на исляма се е самоубил.

Военно жури постанови присъдата на сержант Джоузеф Феликс вчера - ден след като го призна за виновен по обвинения в тормоз на над 10 новобранци в тренировъчния лагер на морската пехота на САЩ в Парис Айлънд, щата Южна Каролина.

Инструкторът, 34-годишен ветеран от войната в Ирак, освен това бе наказан да върне цялото възнаграждение, което е получил, понижен до редник и освободен от военна служба без почести.

Феликс принуждавал новобранците да се душат взаимно и ги карал да пият топъл шоколад, след което да тренират, докато повърнат. Той също така удрял младите войници в лицето или ги ритал на земята.

Инструкторът се отнасял особено лошо с трима мюсюлмани заради вярата им. Един от малтретираните, 20-годишен американец от пакистански произход, се самоубил, хвърляйки се от стълбище, след като инструкторът му бил шамари и го наричал "терорист".

Семейството на самоубиеца е подало съдебен иск срещу морската пехота за 100 милиона долара.

Последвайте канала на

БТА
5554 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
евала

2017.11.15 | 15:55

3
Затова са силна държава,вместо армията да прикрие случая,съд и разжалване.
агресори

2017.11.15 | 15:55

2
Хайде да фалира тази задокеанска кочина за да настъпи мир по света!!!
Реалист

2017.11.15 | 15:55

1
Само успешно преминалите такова обучение, могат да се изправят срещу реален, брутален, решен на всичко противник. Недостойните се отказват, слабите се самоубиват. Такъв е живота.

Добави коментар

Водещи новини