Харесайте facebook страницата ни

Саудитец е бил отвлечен в Ливан

© Getty Images/Guliver

Саудитска Арабия съобщи, че неин гражданин е бил отвлечен в Ливан, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че новината е дошла на фона на дипломатическата криза между двете страни. Причина за нея стана подадената преди седмица оставка от близкия до Саудитска Арабия ливански премиер Саад Харири, който обвини шиитското движение Хизбула и Иран, че се опитват да поставят страната му под свой контрол.

Саудитска Арабия и други три съюзени с нея сунитски монархии от района на Персийския залив - Кувейт, Обединените арабски емирства и Бахрейн - посъветваха своите граждани да не пътуват до Ливан, а онези, които вече са там, да напуснат. Това стана в обстановка на повишаване на напрежението в Ливан, който изглежда се открива нов фронт на съперничеството в Близкия изток на двете регионални сили - сунитска Саудитска Арабия и шиитски Иран.

Саудитското посолство в Бейрут съобщи за отвличането, но не даде подробности, като се ограничи да каже, че работи с ливански представители на най-високо равнище за неговото освобождаване.

Източник от ливанските сили за сигурност разкри, че похитеният е Абед аш Шамрауи, на 32 години, предаде ДПА. Мъжът е изчезнал вчера близо до дома си в Ал Акиба, Североизточен Ливан.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар