Петима мъже са задържани за телефонна измама

  • 10 ноември 2017 16:35

  • 2155
  • 1
Петима мъже са задържани за телефонна измама
©

Петима мъже са задържани след специализирана полицейска операция, проведена от служители от сектор „Измами“  в ГД „Национална полиция“, СДВР и  областните дирекции на МВР във Велико Търново и София.

За трима от тях – П. Н. /35 г./, Н. Н. /40 г./ и П. Х. /34 г./, има данни, че са фактическите извършители, другите двама  - С. Н. /47 г./ - контролиращ куриерите, а Г. Г. /49 г./ - куриер.  Задържането на петимата е станало непосредствено след като на 9 ноември измамили по телефона възрастна жена от с. Владо Тричков, област София.

П. Н., Н. Н., П. Х. и С. Н. са заловени край с. Джулюница, до Горна Оряховица, а Г. Г. – в района на болница „Александровска“ в столицата, в момент на вземане на сумата от 2700 лева, оставени от жертвата до кош за боклук.

При последвалите действия по разследването, в жилището и автомобила на Г. Г. са открити доказателства, сочещи че той е отговорен и за телефонна измама, извършена през месец октомври в София на стойност 116 000 лева.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2155 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.11 | 05:10

1
И какво от това ? 5 минути морал и обещание от тяхна страна - че повече няма да правят така. Кекавата ни съдебна система....

Добави коментар

Водещи новини