Мария Габриел: На 13 ноември стартирам публична консултация за фалшивите новини (видео)

  • 10 ноември 2017 14:22

  • 1117
  • 3
Мария Габриел: На 13 ноември стартирам публична консултация за фалшивите новини (видео)
©

Стартирам на 13 ноември публична консултация за фалшивите новини и обявявам създаването на експертна група на равнище ЕС, съобщи пред журналисти в парламента еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Тя се срещна в Народното събрание с четири комисии - по външна политика, по вътрешна сигурност и обществен ред, по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Габриел подчерта, че цифровите технологии са важни и за членството на Западните Балкани в ЕС и това трябва да бъде тема на предстоящото българско председателство.

ЕК има в областта на цифровата икономика и общество 43 инициативи, 24 от тях са законодателни, шест са с приключили преговори, това означава, че по време на българското председателство имаме уникален шанс част от оставащите инициативи да бъдат с ускорен ритъм, да бъдат приети, да получат перспектива за завършване преди края на 2018 г., съобщи още еврокомисарят.

С депутатите от четирите комисии са обсъдили важните задачи в областта на цифровата икономика като цифровите умения и знания. Убедена съм, подчерта Габриел, че можем да направим прекрасни икономически реформи, да дадем на бизнеса финансови инструменти, но това не може без подкрепата на хората в етапа на цифровия преход. По данни, цитирани от нея, днес само 37 на сто от активното население в Европа има основни цифрови умения.

След месец ще стартира нова наша инициатива - пилотен проект "Цифрова възможност", която дава шанс за трансграничен стаж за 4-5 месеца в областта на цифровите технологии за 5-6 хиляди студенти от Европа, информира още Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. Идеята е стажовете да бъдат за млади хора, които не са IT-специалисти.

Еврокомисарят и депутатите са дискутирали и киберсигурността, тъй като този вид престъпления могат да засегнат не само личните данни, но и критична инфраструктура като енергетика, транспорт, банковия сектор.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е обяснила и идеята за сертифициране на европейско ниво, което ще бъде направено за пръв път. Целта е хората да знаят каква е степента на сигурност на продуктите, а за фирмите и индустрията да бъде намалена административната и финансова тежест чрез признаването на един сертификат, издаден в една държава-членка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1117 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.11 | 22:35

3
Браво, значи ГЕРБ ще ни залее с фалшиви новини, като ни убеждава, че това е истината от последна инстанция! За справка виж новият бюджет, тип пица Калцоне!

2017.11.11 | 22:35

2
Тая кой я направи евродепутат ?????

2017.11.11 | 22:35

1
ясно . мислиш си че си от 20% тарикати ? нали модераторе

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини