Харесайте facebook страницата ни

Жельо Бойчев за новия здравен министър: Всеки път ни пробутват едно и също (видео)

© Пресцентър БСП (архив)

Нормално е Борисов да го няма в тази зала, тъй като се говори за провала на ГЕРБ в здравеопазването. Това каза от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев по време на дебата за новия министър на здравеопазването.

Мисля, че причината за това е нежеланието да се противопоставите на големите фармацевтични компании, да проведете каквито и да е реформи в сектора, да спрете източването в сектора. Само така мога да си обясня поредната смяна на мнинистъра, обърна се Бойчев към ГЕРБ.

Всеки път се опитвате да ни пробутвате едно и също. Сега чуваме как Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на здравеопазването ва третия кабинет на Бойко ... към профила ще е спасителят. Седем пъти въртим едно и също, но източването на системата продължава. Кадровата банка на Министерството на финансите явно е доста впечатляваща, но категорично възразявам срещу опита да ни се представи, че Кирил Ананиев щял да въведе контрол и правила. Това му е работата и сега – той е в Надзорния съвет на НЗОК. Вие го вадите от мястото, където осъществява контрол. Готов ли е да сложи край на криминалния реекспорт на лекарствени продукти, който води до 200-300 млн. лв. годишни загуби? Всеки обещава нови финансови правила, но единственото което се случва е трупането на нови дългове на болниците. В момента те надвишават 500 млн. лв. Смятате ли да внедрите електронната здравна карта? Г-н Ананиев, днес трябва да кажете как ще решите тези въпроси, за да получите доверие или недоверие в тази зала, заяви социалистът.

Много голяма е отговорността. Дано да не станете поредното камикадзе, преминало през здравеопазването, каза още Жельо Бойчев.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
Иван (гост)
11.11.2017 | 06:08

Желка не са седем брат - 24-ма са - 4-ма са за 4-ри години управление на тройната коалиция - всяка година смяна.За какво говорим......

Рейтинг:
 
0
Крум Усаински-Крупник (гост)
11.11.2017 | 06:08

Цървули!!!Жельо Бойчев е живото доказателство за безмозъчен,болшевишки олигофрен!!!Потомствен полуидиот,закърмен с идеологията на комунистическата зараза!!!Точно заради такива кухи,чугунени кратуни,БСП е обречена на изчезване!!!Амин другарки и другари!!!

Рейтинг:
 
1
stojan chadziev (гост)
11.11.2017 | 06:09

Nedonos4e si Zeljo,pljampas edno i sasto,gladen i nemozezt da proumee 4e za naroda ve4e ne ste interesni.

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар