Мустафа Карадайъ: ДПС поддържа мира в страната (видео)

  • 10 ноември 2017 09:32

  • 2643
  • 2
Мустафа Карадайъ: ДПС поддържа мира в страната (видео)
© Канал 3

Спазването на правата и свободите е в основата на демокрацията. ДПС каза "не" на реваншизма и работи за единна гражданска нация. ДПС поддържа мира в страната.Неуспорими са и заслугите на ДПС за членството в НАТО. Това каза в декларация от трибуната на Народното събрание Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, председател на ДПС, по повод 28-та годишнина от падането на комунистическия режим у нас.

"10 ноември остава символна дата за свободата на България. Формалното осъждане на комунистическия режим и Възродителния процес не е достатъчно. Независимо от опитите за преоценка и пренаписаване на режима 10 ноември 1989 година и последвалия Възродителеният процес е извършил прокуждане на  половин милион граждани от страната, както и насилствената смяна на имената на всички етнически турци, дори и мъртвите. След това започват и протестите на турските граждани и те не остават незабелязани и от Европа. Турците са принудени да оставят поминък и родина. Възрадителния процес е най-мащабното насилствено действие", заяви председателят на ДПС. 

"Българският етнически модел съдържа понятията мир и равноправие и превърна България в пример за демокрация. Този модел успя да осигури в България мирна обстановка, както и да се остановят процесите на демократизация, защита на правата, право на вероизповедание и майчин език.Без етническа и верска толерантност, не можем да имаме демокрация", добави още Карадайъ.

"Свидетели сме на лоши послания на управляващите към народа. Ние искаме да живеем в държава, в която всички са равни. Ние сме последователни за мир и просперитет в България, както и за мира и стабилността на регионите и в страната", каза депутатът.

''Днес обръщаме внимание на най-голямата партия в Парламента и нека да не затваря пътя към европейското си развитие, мира и сигурността. Партия ГЕРБ да оцени сериозността на ситуацията, имате възможност за действие, никой не ви я отнема. Не сме толерантни към шувинисти и рационалисти. ДПС ще продължи да работи срещу всичко което застрашава демокрацията. Нека днес е новото начало на промените'', завърши Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2643 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
стефан

2017.11.12 | 03:34

2
Какви ги приказва този господин , а г-н Цацаров .Кой срещу кого СЕ КАНИ да воюва в БЪЛГАРИЯ ?!
малииииииииииииииии

2017.11.12 | 03:34

1
смешник!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини