Харесайте facebook страницата ни

Шест са вече жертвите от рухналата сграда в Русия (обновена)

© youtube

Спасителите са извадили тялото на шести загинал от развалините на 9-етажния жилищен блок, който се срути в град Ижевск в руската република Удмуртия, предаде ТАСС.

По потвърдена информация на спасителните служби на Русия , три ранени деца са в болница, двама души все още са в неизвестност и продължава издирването им.

По-рано бе съобщено, че в болницата е починала жена, чието състояние се оценяваше като крайно тежко. Самоличността й засега не е установена. Сред загиналите има и малко дете.

Спасителните работи на мястото на произшествието продължиха и през нощта. Те обявиха минута тишина, за да могат да се чуят евентуално викове или стонове на затрупани хора. Целият град замря - спряха и всички автомобили, като дори изгасиха двигателите си.

Със специално обучени кучета са локализирани две места, където е възможно да има затрупани хора, и там са насочени усилията по най-внимателно разчистване. Въпреки това заплахата от размествания на тежките бетонови развалини е голяма, включително и за спасителите. Някои от бетоновите плочи са надвиснали опасно и могат да рухнат окончателно всеки момент, усложнявайки още повече операцията и работата на спасителите.

На място в разчистванията участват над 1000 души и 185 единици техника, включително и безпилотни летателни апарати, съобщиха от руското министерство на извънредните ситуации. Много обитатели, които не са били в сградата си в момента, са крайно притеснени за съдбата на близките си, останали вътре.

Товарен самолет Ил-76 докара от Красноярск 100 специално обучени спасители от Сибирския издирвателно-спасителен отряд.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар