Психолог: Престъпниците са с две крачки пред полицията

  • 10 ноември 2017 07:42

  • 5730
  • 1
Психолог: Престъпниците са с две крачки пред полицията
©

Престъпниците са с две крачки напред. Ако полицията ги беше дебнала, щеше да ги хване на местопрестъплението. Явно става дума за информация, която е по-друг вид, за да се проведе тази акция. Това каза психологът Росен Йорданов в ефира на БТВ.

„Има хора, които от подобен случай внушават, че подобни хора подготвят терористични актове, но това не е така“. Той призова да не се правят подобни внушения.

Според него един от факторите тази банда да действа по този нагъл начин са проблемите в МВР. „Наблюдава се разложение в професионално и морално отношение. Няма как да се боледува от толкова време, хората да са останали мотивация, и да се работи добре. При голяма част моралния компас се уврежда и минават към директно разпределение на печалбите“.

Бандата, атакувала банкоматите има подготовка. „Този вид престъпления генерират бърза печалба с нищожен риск. Затова има 20 удара за по-малко от година“.

Друг важен момент е да има превенция на тези престъпления. „Самите банкомати трябва да имат мерки за безопасност от крадци. Заснемане на хората, които ги манипулират. Създава се усещането, че МВР не се справя. Но нека оставим хората да си свършат работата. Това не е някаква епидемия - изисква се подготовка, кураж, оборудване. Не са много групите, които могат да извършат това“.

„С примерите, които дадох, това са хора, които са рецидивисти, те имат професионална криминална дейност“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5730 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Витали Младенов

2017.11.11 | 00:34

1
Чисто криминалният аспект на деянието няма сериозни негативи върху обществото или дейноста на банките, но последвалото парадиране на полицейската акция изразявяща неспособноста на ресора да се справи с бандити от квартален калибър, биха могли сериозно да разклатят дове

Добави коментар

Водещи новини