Путин пристигна във Виетнам, но очакваната му среща с Тръмп още не е насрочена

  • 10 ноември 2017 07:09

  • 2079
  • 0
Путин пристигна във Виетнам, но очакваната му среща с Тръмп още не е насрочена
© Getty Images/Guliver

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 пристигна във виетнамския град Дананг, където днес и утре ще участва в срещата на върха на Азиатско-Тихоокеанското сътрудничество (АТИС), предаде ТАСС.

Очаква се той да има редица двустранни срещи в кулоарите на форума, като най-очакваната е тази с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Окончателна договореност за такава среща в Дананг обаче все още не е постигната, заяви заместник-помощникът на американския президент по националната сигурност Майкъл Антън. Той говори в китайската столица Пекин пред журналисти, съпровождащи Тръмп в азиатската му обиколка.

"Нищо не е насрочено", каза той по повод на евентуална среща на двамата лидери на виетнамска земя.

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза пред журналисти, че в Кремъл разчитат на успешен завършек на съгласуването на точното време, място и на формата на срещата на двамата президенти. Той потвърди, че е обсъждан вариант такава среща да се състои още днес, но засега "няма съгласуван някакъв дневен ред", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2079 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини