Гласуват кандидатурата на Кирил Ананиев за здравен министър

  • 10 ноември 2017 06:29

  • 1898
  • 0
Гласуват кандидатурата на Кирил Ананиев за здравен министър
© Булфото

Очаква се днес парламентът да гласува кандидатурата на Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през за министър на здравеопазването.

Предложението бе внесено в деловодството на Народното събрание вчера, а за номинацията на Ананиев се разбра преди дни.

По предложение на премиера Борисов депутатите ще освободят от поста досегашния министър на здравеопазването проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г.. Той подаде оставка в края на октомври и министър-председателят я прие. Петров реши да се оттегли като като здравен министър след репортаж за възлагането на две обществени поръчки във ВМА, докато професорът е ръководил лечебното заведение. Медийният репортаж се позоваваше на доклад отпреди време. По него прокуратурата е отказала да образува разследване.

Оставката на проф. Петров е първата в третото правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Народните избраници ще гласуват предложението на премиера Борисов овакантения пост на здравен министър да заеме Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. Понастоящем той е зам.-финансов министър и председател на Надзорния съвет на Националната здравно-осигурителна каса.

Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през е роден през 1955 г. в София. Завършва специалност „Финанси и кредит“ във Висшия икономически институт в София през 1980 г. Специализира в областта на финансирането и социално-културните разходи в УНСС и в областта на реформите в здравеопазването в Чикаго, САЩ.

Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през започва работа в Министерството на финансите през 1980 г. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи" и заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г. Бил е също секретар по финансова политика в Администрацията на президента на България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.). Бил е зам.-министър на финансите във второто правителство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

В периода от 27.01.2017 г. до 03.05.2017 г. заема поста министър на финансите в служебното правителство с премиер проф. Огнян Герджиков. В настоящия момент е заместник-министър на финансите. Владее руски и френски език.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини