Министър Радев: Правим всичко възможно да запазим пожарната в малките населени места

  • 09 ноември 2017 18:07

  • 2150
  • 0
Министър Радев: Правим всичко възможно да запазим пожарната в малките населени места
© МВР

Тук съм по поръка на премиера. Разбирам вашата болка и за мене е очевидно, че никой досега ни ви е обяснил и не ви е казал за ситуацията в пожарната.

Това каза вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 след среща с кмета, областния управител и общинските съветници от гр. Брусарци, област Монтана, съобщиха от пресцентъра на МВР. Според Радев голямата грешка е, че хората не са били информирани за предприетите стъпки за запазване на пожарните участъци по места. Той обясни, че МВР е внесло предложение в Народното събрание, изготвено от професионалисти на ГДПБЗН , в което е заложено в населените места с под 5 хиляди жители да останат по двама служители на пожарната. Целта е да бъде спазена друга норма на закона, според която екипите трябва да се състоят от по трима пожарникари.

Министър Радев поясни, че предложението за промяна се разглежда в комисии и изрази надежда, че до месец парламентът ще вземе решение. В този контекст той увери жителите на Брусарци, че участъкът на пожарната в града остава да работи и вероятно няма да бъде закрит. И министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 и директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов поставиха въпроса за създаването на доброволческо формирование в региона, което да подпомага работата на пожарникари и спасители.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини