Каракачанов: В България има радикален ислям и това е проблем, който не трябва да замитаме (видео)

  • 09 ноември 2017 16:14

  • 3115
  • 1
Каракачанов: В България има радикален ислям и това е проблем, който не трябва да замитаме (видео)
© Булфото (архив)

Днес се проведе редовно заседание на парламентарната Комисия по отбрана, на което бе изслушан министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, предаде репортер на Novini.bg.

На въпрос на депута Джейхан Ибрямов от ДПС има ли радикализация в мюсюлманските общности в страната Каракачанов обясни: "Радикализация сред българските турци няма. Има радикализация на отделни общности в ромските махали и гета, както и на отделни места в Източните Родопи, където живеят българи изповядващи мюсюлманската религия. Преди година и половина, на КСНС при президента Росен Плевнелиев, националните служби по сигурност представиха информация за наличието на радикален ислям у нас. Това е проблем, който не трябва да бъде замитан под килима. Трябва да се говори и не трябва да се насажда омраза на етническа основа" категоричен беше военният министър.

"Голяма част от хората слагат бурки и си пускат бради по икономически причини. Това е голям проблем за техните деца, които вече растат в една такава обстановка. Не трябва да допускаме това да се случва и да имаме проблеми, като в Белгия например. В Източните Родопи има деца, които са учили по 8-9 години в арабските държави, където се проповядва ислям, който не е проповядван и в Османскта империя", разкри още той.

Относно приетия днес на първо четене бюджет министър Каракачанов заяви, че е доволен, защото от 2013 гоина не са отделяни толкова средства за Министерство на отбраната. "Увеличението на заплатите няма да бъде процентно, а ще бъде на база сума. Разчетите ще бъдат направени от сформираната работна група. С тези пари ще бъдат назначени и нови военнослужещи, с което ще бъде попълнен недокомплекта в Българската армия", обяви Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3115 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боби

2017.11.25 | 12:15

1
Най-голямата мюсюлманска лъжа е, че има нерадикален ислям.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини