Харесайте facebook страницата ни

Предадоха на съд Божо Кравата

Днес, 9 ноември 2017 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Божидар Кузманов и деветима участници в ръководената от него организирана престъпна група за убийства, принуда, унищожаване на имущество, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в районите на Слънчев бряг, Несебър и Банско, съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Представените от обвинението доказателства сочат, че Кузманов е наложил в групата методите на принуда, изнудвания, нанасяне на телесни повреди и други силови действия спрямо лица, занимаващи се с търговска и таксиметрова дейност в Слънчев бряг и Банско, с цел да плащат месечни вноски на групата. По негова инициатива туроператори са били принуждавани да водят клиенти в заведенията, стопанисвани от фирми на Данаил Петков и Николай Иванов. По разпореждане на Кузманов на 8 юни 2016 г. в заведение „4 You“ в Слънчев бряг е убит Александър Алексиев, извършен е и опит за убийство на Димитър Желязков.

Като извършител на покушението над Алексиев пред Специализирания наказателен съд ще отговаря Тодор Славов, а за опита за убийство на Желязков - Радослав Димитров и Георги Иванчев. Обвинителния акт се основава както на събраните веществени доказателства, така и на заключенията на над 30 съдебни експертизи и на показанията на 121 свидетели.

Повечето участници в групата бяха задържани на 8 юни 2016 г. след стрелбата в ресторант „4 You“. Тогава Кузманов се укри и бе обявен за общодържавно издирване. Задържан бе на 19 октомври 2016 г., след като се предаде в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. На 20 октомври 2016 г. Специализираната прокуратура му повдигна обвинение като ръководител на престъпната група. Предстои насрочване на съдебно заседание в Специализирания наказателен съд.

Коментари
Коментари (4)
Коментирай
(гост)
12.11.2017 | 17:40

а това че тим затри Варна и Бойко си мълчи, защото му пълнят хазната с данъци - кога ще има процес

Рейтинг:
 
0
Абе Ясно Е (гост)
11.11.2017 | 17:43

Всички мутри да мрът боклуци и кенефи

Рейтинг:
 
0
(гост)
12.11.2017 | 17:40

Съд и за Костов Циганина, Цветанов Фламингото, Бойко Тиквата, Стефчо Усмивката, Ицо (Бисеров) Прилепа.

Рейтинг:
 
1
Кик (гост)
19.11.2017 | 09:54

Трябва да има тайни служби в БГ и на такива изроди да им се издават присъди и да се изпълняват тайно. Да се самоубиват по-често

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар